Undervisning

Hej alla.

Här lägger vi ut den senaste tidens inspelade undervisnings- och bönesamlingar och annat aktuellt.

Vi ber om Era förböner.

Vad vi hittills fått klarhet i från vår Herren är att det inte är Hans avsikter eller vilja  att Sundsgruppen upphör.

Ett resultat är att denna nya hemsida har öppnats.

 För Sundsgruppen

Janne Johansson

OBS att filerna också kan laddas ned från fliken Ljudarkiv.

_____________________________________________________

2020- 01-31

Inför denna samling så ville Herren sända en hälsning till ledarna och genom ett Ord tala om lite av sitt verk i de sista tiderna. Varsågod:

2019-06-14

Goda och himmelska saker har hänt gruppens medlemmar på senaste tiden. Därför är stämningen uppsluppen och lättsam denna nattvards- kväll. Undervisningen innan själva nattvarden handlar om vad Herren fortfarande gör för oss genom Hans försonande Golgata- verk. Varsågod:

190614 Herrens kärlek och försoning innan nattvarden

2019-06-07

De flesta av oss vill att Gud ska älska oss och att vi hamnar i himlen efter döden. Har du tagit emot Jesus och lever i Honom så blir det så. Men vill du tjäna Herren och betjäna Jesus så kommer du inte långt i din egen förmåga. Be istället Herren att utrusta dig. Det blir kanske inte som du själv vill, det kommer bara att bli långt mycket bättre.  DHA har allt som behövs och mer därtill. Du behöver också DHA för att själv komma hela vägen hem. Han är sigillet som behövs.

190607 Andens gåvor och syften

2019-05-31

Herren är aktiv. Han håller på att bereda rum för många i Himlen. Snart kommer han åter för att hämta hem sitt folk. Härligt. Fram till dess ska vi vara vaksamma så att vi inte ramlar av vägen. Det finns två diken . Det ena är lagiskheten- eller man kan kalla den för fariseernas surdeg också. Surdegsfolket finns idag också. Ta inte emot vad de "bombarderar" dig med. Du kan bli likadan. Det andra diket är överdriven "nådiskhet" eller laglösheten vilket är dess bibliska namn. När kärleken svalnar inträder laglösheten. Och konstigt nog så vill vissa kristna tro att denna laglöshet är nådiskhet.

20190531 Herren kommer åter se upp för surdegen

2019-05-24

Ska Herren finna någon tro på jorden när Han återkommer? Vad blev det av Kyrkan och Församlingarna? Hur det än ser ut så ät r det inte hopplöst. Den Himmelska närvaron finns fortfarande tillgänglig för oss.  Jesus sände ju Den Helige Ande precis som Han lovat. Vi behöver alltså inte låta köttet råda hos oss. Vi har fått ett himmelskt alternativ att välja istället. Måtte vi alla välja det för då kan det finnas en chans att även de högsta ledarna kan räddas i tid.

190524 Som det borde vara Jesus sände Den Helige Ande

2019-04-26

Jesus har återuppatått, efter att han fullbordade sitt korsuppdrag, dog på korset, gjöt sitt blod för oss. bar alla våra synder, besegrade döden, predikade för andarna i deras fängelse och mycket, mycket mer. Han kommer snart att hämta hem oss alla till himlen. Underbart.

190426 Jesus har fullbordat sitt uppdrag. Han har återuppstått och kommer åter

2019-04-12

Påskveckan har startat. Jesus har ridit in i Jerusalem år 32. Ängeln Gabriel berättade om denna händelse. Detta att det här leder till att Herren korsfästs. Hans korsfästelse innebär slutet på årsvecka 69. Den nya tiden har börjat. Det Nya Evangeliet startar. Jesu Kristi Blod blir offret för våra synder. Äntligen är vi fria. Det är fullbordat. Nådens tid inleds. Gud Fadern har visat oss sin oerhörda kärlek till oss. Utan att vi kan förtjäna det så kan vi kallas rättfärdiga. Ängeln Gabriel gav Daniel en säker tidsram att hålla oss till. Nu är det bara resten kvar på vår resa hem. Hem till Fadershuset tillsammans med Jesus. Må Han komma snart.

190412 År 32 e Kr Jesus rider in i Jerusalem

2019-04-05

Påsken närmar sig. Den största högtiden i kristenheten. Judarna firar och kommer ihåg befrielsen från Egypten. Vi kristna firar och kommer ihåg vår frälsare Jesu Kristi seger över allt det onda. Ja till och med över människans synd. Tack vare Honom så tillhör vi vad Han kallar för Sin brud. Herren förbereder just nu sin andra tillkommelse. Halleluja

190405 Jesus förbereder påsken, evangeliet och återkomsten

2019-03-29

När vi dör...vad händer då. Ja om det råder många uppfattningar. Men sanningen är att det finns ett underbart himmelrike att vara och leva i efter döden. Detta om man redan i detta livet har valt Jesus som sin frälsare och att Han får vara vår Herre. Om du inte har lämnat ditt liv till Jesus så har du valt att ignorera Herrens räddningserbjudande eller om du i ditt liv har valt att betjäna en annan herre eller denna världens ande så får du ta konsekvenserna av det. Gud Fadern respekterar ditt val. Bra för de som är Jesuskristna, hemskt för de andra. Varför dog Jesus?

190329 Välj var du rike man eller kvinna vill tillbringa evigheten

2019-03-22

Svåra vägval i en svår tid. Ska Jesus finna någon tro när Han snart kommer tillbaka? Det är inte jag som ställer frågan utan det är Jesus själv som ställer den. Så många olika vägar det tycks finnas fast bara en håller, Vägen Jesus. Trots det slits själarna åt olika håll. Lite om detta i dagens undervisning.

190322 Ignatius anda eller Den Helige Ande protestant eller katolik

2019-03-01

I vårt land har ondskan gått så långt att till och med barn berövas sin identitet. Det är alltså inte bara vi vuxna som drabbas av "denna tidsålders gud, djävulen". Även redan kristna kan ha det svårt idag. Ett lidande som ser ganska civiliserat ut. Ganska politiskt korrekt och tydligen ganska psykologiskt försvarbart. Men för den som har sett det sanna ljuset så står det klart vad som sker. Djävulen härjar ganska fritt. Men ha tröst du Guds barn, den Onde är redan dömd och hans tid är kort.

180301 Denna tidsålders Gud stjäl och fördärvar Jesus räddar

2019-02-22

Det enda vi egentligen behöver är herren Jesus Kristus. Hur svårt allt kan se ut så kan Han förändra en hel nation med hjälp av en enda människa om han så beslutar. Inget finns som inte Vår Himmelske Fader kan göra. Sluta därför att lita på din fruktan och förtrösta på Herren istället. Låt det värde som Jesu offer på Golgata kors ger dig gälla för dig mer än vad denna världen vill göra dig till.

1 Kor 1: 27-29.  "Men det som för världen var dåraktigt, det utvalde Gud, för att han skulle låta de visa komma på skam. Och det som i världen var svagt, det utvalde Gud, för att han skulle låta det starka komma på skam. Och det som i världen var ringa och föraktat, det utvalde Gud -- ja, det som ingenting var -- för att han skulle göra det till intet, som någonting var. Ty han ville icke att något kött skulle kunna berömma sig inför Gud."

190222 Du behöver bara Herren du värdefulla människa

2019-02-15

En profetia som handlar om hur kontinent efter kontinent förmörkas genom internet diskuteras. Det finns dock inget skäl att skrämmas av det då Herren Jesus lovat att vara med oss ända till tidens slut.

190215 Jesus är livets bröd och ljus trots sann profetia om mörker över världen

2019-02-08

Herren kommer tillbaka. Han överger oss inte även om klimatet förändras. Även om miljöförstöringen fortsätter. Han rycker upp sitt folk till räddning. Ta emot denna tröst om detta saliga hopp.

190208 Herren Jesus kommer att rycka upp sitt folk till räddning

2018-12-14

Inget större har givits oss människor än den person vars födelsedag vi firar 24 dec. Åt alla som tar emot Honom ges rätten att kallas Guds Skaparens barn. Vem förstår detta stora? Inte många men genom vår tro på Jesus blir det en levande verklighet för oss. Som dessutom är helt sann. Jordens grundvalar skakar, hoten är många. Se därför till att du tar emot Herrens räddande hand i tid. Hans Rike ska vara en evighet. Det är din räddning, kära medmänniska. Ingen annan räddning finns men den är given till alla som tar emot den. Julen handlar om Jesu Kristi födelse inget annat, bara detta största.

181214 Det största som hänt mänskligheten ska snart firas

2018-12-07

2 Advent. Dagen då vi firar Herrens ankomst och födelse närmar sig. Det var inte bara människan Jesus som föddes hit det var också gudomligheten Jesus som kom. Men med det kom också Guds Rike. genom Jesus är vi medborgare där. Advent betyder väldigt mycket för oss. Den absolut största gåvan från Himlen kom då. Inget större har har mänskligheten hittills fått.

Advent och julen handlar om detta stora, Jesu födelse. Inget annat bara detta enda men övermäktigt underbart stora. Herrens räddning är kommen.

181207 Jesus och Guds Rike föddes till denna jord

2018-11-30

Advent....den tid då vi samlar oss för att bli påmind om att Jesus, Frälsaren är född till jorden. Oss till räddning. Ordet Advent betyder Herrens ankomst. Så vi kristna kommer ihåg Jesu födelse och väntar på Hans andra tillkommelse. Israels folk väntar på Messias. Vilken enorm kärlek Gud fadern visat oss då Han lät sin enfödde Son komma till jorden. Vilken fantastisk dag då han kommer igen till räddning för alla sina barn och sitt egendomsfolk. Denna kväll fick handla lite om advent, lite om några tidstecken och öppna funderingar. Varsågod:

181130 Advent väntan på Jesu återkomst

2018-11-23

Många av oss bär på onödig tyngd på våra axlar. Dåligt samvete och svårigheter att avgöra vad som är gott eller ont gör saken bara värre. Men Jesus har givit oss möjligheter att underlätta våra liv i denna svåra tid. Att förnyas i tanke och sinnevärlden lättar många bördor. Denna kväll ville Herren skulle handla om just det.

181123 Förnyelsen hos Herren ger dig kraft och frid

2018-11-16

En lång kväll med undervisning kring någon detaljfråga kring uppryckandet. Detta följt av en öppen och uppsluppen diskussion. Man skulle kunna säga att de fösta 30 min ca är undervisning och resten frågor och diskussion.

181116 Uppryckandet med lättsam diskussion efter

Vittnesbörd om en komisk situation med missförstånd och konstiga slutsatser.

181116 Senkommen förklaring till tidigare udda klädval

2018-11-09

Guds familj:  judarna Israel och de kristna går en härlig framtid till mötes. De som vill utrota eller förfölja Guds familj bör tänka sig för.

Det är själva Skaparen de utmanar. Ingen kan besegra Herren Vår Gud.

181109 Judar Israael och kristna är Guds älskade ögonsten

2018-11-02

HM Konungens slogan är "För Sverige i Tiden". Om du vill vara för Sverige i denna tid så kan du få mycket nytta av vad som finns i denna inspelning. Herren ropar på sitt folk.

181102 Kom tillbaka till Mig , säger Herren

2018-10-26

Solen drivs av sina inre kärnreaktioner. Vinden drivs av sin strävan att utjämna temperaturskillnader och tryckskillnader. Månen och allt som rör sig i rymden drivs av gravitationsförhållanden, tröghetslagar, centrifugalkrafter osv. Träden drivs av solen genom fotosyntesen. Allt drivs alltså av någonting. Bilarna drivs av bensin eller diesel. Vad händer om jag tankar diesel i en bensinbil?......tja det tar stopp väldigt fort. Vad drivs vi människor av då? Vi behöver näring och kraft vi också. Tyvärr har människan möjligheter att välja själv delvis. Det innebär att vissa av oss drivs av fruktan, fördomar, självförverkligande och annan ondska. Hos Jesus däremot får du möjligheten att få det rätta drivmedlet i tanken, nämligen kärlek. Det är vad Skaparen en gång tänkte att vi skulle ha som drivmedel i våra liv. Låt oss då gå till den rätta källan för att tanka. Vi går till korset och Jesu Kristi fullbordade frälsningsuppdrag.

181026 Leva av fruktan eller gå med Jesus

2018-10-19

Tänk att vi alltid kan få gå till Jesus

181019 Gå till korset Gå till Jesus

2018-10-12

Oj vad vi behöver Jesus och den Helige Ande idag. Om DHA fått råda i kristenheten har det mesta sett mycket bättre ut idag än vad verkligheten visar. Men många avledningsmanövrar har skett från mörkret så många har följt en annan väg. Jesus och hans korsväg är den enda räddning som finns.

181012 ......utan låt er istället uppfyllas av DHA

2018-10-05

Jesus, Kärleken, Livet, Korset och Sanningen är intimt förknippad med varandra. Herren vill leva med oss och ge oss vad vi behöver och saknar. Korset och Hans Golgata-gärning är startpunkten och förutsättningen för det. Det är till korset Herren vill att vi  ska återvända nu i dessa sista tider.

181005 Utan kärlek inget liv. Utan kors ingen kärlek

2018-09-28

Herren kommer på nytt till bygden. Han har erbjudit de befintliga kristna att på nytt få tillgång till Korsets Kraft. Jesu fullbordade gärning ger dig syndaförlåtelse, rening från orättfärdighet, upprättelse osv. Du får tillräkna dig Hans rättfärdighet så slipper du kämpa med din egen. Vid Korsets fot har Jesu blod runnit för dig. Hans uppståndelsekraft finns där fortfarande. Vem vill inte gå dit? Herren står emot de högmodiga med de ödmjuka ger Han nåd.

När du i sanning ödmjukar dig inför Herren så kommer Han att upphöja dig. De som går till Korset blir den räddade och räddande församlingen i de sista tiderna.

180928 Herren ger de ödmjuka nåd

2018-09-21

För många av oss väntar en uppbygglig tid trots allt mörker. Herren har planer, planer som börjar vid Kristi kors och Hans fullbordade gärning på Golgata

180921 Att delta i Herrens försonande kraft

2018-09-14

Goda nyheter. Herren startar något nytt men välkänt. Detta bekräftades även inom Sundsgruppen denna kväll. Undervbar närvaro av Herren som gav hopp om att många fler ska få del av Herrens goda. Varsågod.

180914 Goda nyheter Herren startar något nytt

2018-09-07

Det stora valet

Valtider. Nu får vi gå och rösta. Vi får möjligheten att välja regering. Demokratin är bra men kan vi få välja vad som helst? Kan vi verkligen välja att barnen, pojkarna och flickorna, inte längre ska få behålla sin könsidentitet. I början på inspelningen så hade jag pratat om att detta förakt mot Skaparen var avskyvärt. Det finns alltså nu förskolor i Sverige som berövar barnen deras rätt att vara pojkar och flickor. Det ska inte längre vara han eller hon utan alla ska kallas hen. Jag läste om krafterna och makterna i himlarymderna och att det var därifrån detta avskyvärda kom. Tyvärr så är de första 20 minuterna borta från inspelningen. Jag glömde helt enkelt att slå på den. Förlåt mig för det. Det blev lite hoppigt i inspelningen denna gång. Men Sundsgruppen är igång igen så jag lägger ut denna inspelning ändå.

180907 Det stora valet

2018-06-15

Herren Jesus hade denna kväll en längtande hälsning till någon. Vem vet vi ej men Herren tar hand om det. Det var ett mycket viktigt budskap till någon så försumma inte denna hälsning. Herren Jesus vill dig något gott och upprättande. Inget annat spelades in denna kväll då vi i övrigt hade en fika kväll med nattvard.

Profetian/hälsningen:

180615 Hälsning från Jesus till den missförstådda och övergivna

2018-06-08

Sanningen är en mycket god vän till oss människor. Den gör ont ibland men den skadar oss aldrig. Lögnen däremot verkar oftast i början vara gott men.....den luras och vill skada oss och beröva os allt som är viktigt.

Sanning och lögn är inte en uppsättning olika åsikter eller uppfattningar. Sanning och lögn är andar. Sanningens Ande är detsamma som Den Helige Ande. Han tillhandahåller också vishet, kärlek, bön, nåd, en uppsättning olika gåvor och uppenbarelse. Allt gott kommer från Gud, Fadern och tillhandahålls oss människor genom Den Helige Ande.

Lögnens ande är detsamma som djävulens väsen. Vem vill ha med den anden att göra?

180608 Sanningens Ande är också Bönens och Nådens Ande

2018-06-08

Skolavslutning. För några en trevlig tillställning men för andra en olyckans dag. Alkohol och andra droger måste tyvärr vara med. Den dolda alkoholismen har ökat främst bland kvinnor (mammor). Inte så konstigt då att många ungdomar har fått lära sig att: "alkohol ska vi ha". Alkoholismen bland männen (papporna) är fortsatt hög. Problemet är så allvarligt (dyrt) så att kommuner och myndigheter inte vill se situationen som den verkligen är. Men hur ska man kunna hjälpa de som fastnat i alkoholträsket när vi vill upprätthålla en kultur där alkohol tycks ha blivit nödvändigt för att kunna umgås eller delta i sociala tillställningar.

Vad landet behöver är en väckelse där Jesus och Sanningens Helige Ande efterfrågas mer. Nu tycks alkoholen och bortförklaringarnas lögnens ande få mer betydelse.

180608 Alkoholen eller Sanningen

2018-06-01

Vart är vi i tiden? Ja människor har aldrig tidigare varit närmare bröllopet då bruden och brudgummen skall förenas. Vi kan se på många enskilda händelser och sammanhang att vi närmar oss slutet. (Början). Vi ser också på människors tillstånd vad klockan är slagen. Materialismen och annat avguderi gör saker med oss som inte är bra. Kyrkorna blir "marknadsplatser". Har vi glömt att Jesus drev ut månglarna från Templet? Vi fyller våra dagar och sinnen med många viktiga saker. Hur har vi det med det allra viktigaste?

180601 Bröllopet närmar sig Vilka kläder har du

2018-05-25

Herrens räddande och läkande kärlek finns egentligen i obegränsad mängd. Men det är inte särskilt mycket av den i omlopp bland oss människor. Varför? Några skäl är: New Age har gjort människor sådana att det finns nu många människo-definierade varianter av kärlek. Jaget har vuxit så man hellre vill bli älskad än att älska. Förlåtelsen värde och gudomliga definition glöms bort.

Kärleken hör ihop med förlåtelsen. Ett av de viktigaste orden människan har fått är kärlek. Vårt missbruk av detta stora och eviga ord får mycket dåliga konsekvenser.

180525 Sann kärlek utan förlåtelse finns ej

2018-05-18

För de som ser den andliga utvecklingen i Sverige så tornar mörka moln upp sig. Vi lever i en sen tid och vi vet att antikrist en dag ska ta över styret på vår jord. Men fram till dess finns det saker vi kan göra. Vi kan be för våra ledare. Vi kan be till den allra högsta ledaren, vår Herre Jesus Kristus. Det är den väg vi kan gå för att det otäcka som profetian varnar för inte skall ske nu. Det finns en skara kvar i vårt land som kan vädja och bedja till Skaparen. Låt oss göra så.

180518 Profetia och Herren kan rädda landet

2018-05-04

25 % av Sv kyrkans präster tror inte på Jesu uppståndelse. Illa mycket illa. Muslimerna predikar en annan Gud. En Gud som INTE har en Son som heter Jesus Kristus. Jaget och själviskheten vinner mark. Vi är i den tid som rådde även på Noas tid. Men var vid gott mod du som är Guds barn. Herren kommer snart tillbaka.

180504 Jesus kommer snart

2018-04-27

Värmen och vårljuset har kommit. Fysiskt fungerar planeten som det alltid gjort. Men andligt sett så växer mörkret. En nyligt gjord undersökning visar att 25% av Sv.Kyrkans präster förnekar Jesu uppståndelse. Vilken religion representerar man då tro ? Många kristna ägnar sig åt yoga, seanser och annat mörker. Vi banar väg för destruktiva krafter. Många far illa av det även den yngre generationen. Men är det hopplöst, meningslöst? Nej då. Vi lever i ett skeende som måste komma innan Herrens strålande andra ankomst inträffar. De som håller ut till slutet skall bli räddade. Jesus kommer snart.

180427 Vad ska bära genom mörkret

2018-04-20

Kristenheten befinner sig i en fas då allt skall effektiviseras. Bl a genom att omorganisera så att mindre enheter går upp i allt större organisationer. Många tycker det verkar vettigt. Arbetet med att motivera folk har pågått länge. De som har andra uppfattningar distanseras på lämpligt sätt. Direktiv förmedlas uppifrån och ned inom de kristna organisationerna. Tyvärr på ett sätt så att de "vanliga" församlingsmedlemmarna undanhålls möjligheten att få pröva källan till ideérna. Färre och allt större kristna organisationer ligger inte i Herrens intressen. Det gagnar antikrist som i slutänden kommer att ta över kontrollen av dessa giganter. Dagens undervisning handlar lite om det scenariot plus ett tänkbart praktiskt exempel i hur det kan gå till.

180420 Jesus räddar från antikristliga planer

2018-04-13

Oroligheterna ökar i Mellanöstern, Korea och lite här och där. Nu är tiden då de stora ska tillskansa sig mer och mer av de befintliga tillgångarna. Det sker även i Sverige men på ett mer försåtligt sätt, ofta med marknadstänkande och affärsmässiga förändringar. Syftet är dock att klumpa ihop ägande, makt och kontroll i större men färre enheter. Många förstår inte att deras kunnande utnyttjas av fel krafter. Antikrist kommer att dra nytta av detta och hans tid närmar sig. Men var vid gott mod du som kallas Guds barn. Det betyder också att Herrens dag är nära. Den härligt underbara då all god ordning skall återupprättas. Då Herren ska få vara huvudet och allt annat underordnas Honom.

180413 Herrens Stora Dag närmar sig Hur ser det ut i ditt hjärta

2018-04-06

Jesus har uppstått. Efter att han tagit all synd på sig och spikat fast den på korset. Hans blod rann för att möjligheten till rening skulle finnas för oss. Intygas av Ordet. Han är vårt levande och verksamma hopp.

180406 Jesus är bevittnat uppstånden.

2018-03-23

Påsken, de evangeliskt kristnas största högtid, står för dörren. Är påsken bara en vanlig helg eller får Herrens korsoffer sin rätta betydelse för oss. Mörkret hade sannerligen fått makten dessa avgörande dagar. Men den Onde fick en massa människor att agera så att korsfästelsen genomfördes. Herrens plan genomfördes alltså.

180323 Jesu korsdöd Vad är påsken för dig

2018-03-16

Påsken närmar sig. Den högtid då Jesus instiftade Nattvarden och det Nya Förbundet med Gud Fadern. Många av oss blir djupt berörda av Herrens oerhörda kärlek och lidande för vår skull. På Golgata vanns segern av vår Herre. Jesu blod rann för vår renings skull och Vägen till Gud Fadern var åter öppnad. Att bittert få gråta ut inför vår Herre på samma sätt som Petrus fick, är en stor ynnest och nåd bara det. Att få omvända sig till Herren är underbart. Satan försöker dock in i det sista att stjäla tillbaka själar. De personligheter som är intagen av New Age krafter behöver verkligen vad Jesus gjorde för oss på korset. Måtte många vända tillbaka till Herren även om man förlorar anseende, pengar eller popularitet. Det eviga Livet tillsammans med Jesus är sannerligen värt det.

180316 Jesus är lösningen även för kristenhetens New Age- kris

2018-03-09

Mörka krafter och främmande religioner vinner mark i Sverige. Men är vi verkligen så försvarslösa? Nej..enligt Ordet bor Herrens makt inom dig om du har Jesus som Herre i ditt liv. Vi är inte utan verktyg eller kraft.

180309 Guds kraft bor i dig

2018-03-02

Tvivel och tillkortakommanden kommer i allas våra liv. Men är det verkligen en nackdel? Olika ideal som samhället (världen) präglar oss med kanske bara är "denna tidsålders gud". Tappa inte modet kära medmänniska när du är svag är Herren nära. I svagheten är kraften störst.

180302 Svaga, bräckliga människor är en tillgång för Herren

2018-02-23.

Lättsam undervisning kring den kväll när Jesus instiftar det Nya förbundet. Nattvardens instiftande är också starten för det nya Livet i Jesus Kristus. Herrens kärlek till människan manifesteras senare i Hans Korsfästelse. Jesus fullbordar sitt lopp på jorden till räddning för alla som vill ta emot hans eviga gåva.

180223 Jesus instiftar det Nya Förbundet i sitt eget blod

2018-02-09

Att laglösheten tilltar i Sverige kan man knappast undvika att se. Konsekvensen blir att kärleken svalnar. Istället växer själviskheten och självförverkligandet. En avgud inom människan själv får mer herravälde. Hemskt men sant. Vi kristna kan välja en annan väg. Låt oss göra det. Om kärlekens rätta väsen handlar dagens predikan.

180209 Utan Herrens kärlek dör allt det goda

2018-01-26

En mycket viktig profetia/hälsning från Herren förmedlades denna kväll. Sprid den gärna vidare till dina kristna syskon.

180126 Profetia till Herrens barn i Sverige

2018-01-19

Diskussionen var livlig, öppen och fylld av kraft denna kväll. Svårt att redigera eftersom allt inte kan läggas ut offentligt. Ett tredje juridiskt kön utreds av regeringen. Det kanske ska bli möjligt att stjäla barnens könsidentitet. Hemska tanke men det håller på att ske. Gud, Skaparen kanske skall kallas kvinna eller moder. Kan det vara den felaktiga ekumeniken som åstadkommer detta. ....Nja..människor kan bli vilseledda av olika krafter men antikrist ligger bakom. Han ska ju bedra hela jorden så varför inte. Herre .....bara du kan hjälpa oss. Hjälp oss.

180119 Jesus Fadern mannen och kvinnan Det är gott

180119 Marknaden ekumenik politik

2018-01-12

Första samlingen för detta året kom att handla om hur Herodes försökte att bekämpa Sanningen. Han ville vara kvar vid makten och själv kunna avgöra vad som är rätt och fel. Driven av sina onda maktbegär kunde han naturligtvis aldrig göra något rätt. Men han var kung så vad skulle omgivningen göra mot honom? De flesta gjorde som han sa helt enkelt för att inte dödas själva. Att göra som Herodes innebär att man bekämpar även sin egen räddning. Herodes dog alldeles efter Jesu födelse. Det fanns helt enkelt en gräns för hur ond ondskan skulle få bli. Samma gäller idag. Det finns en gräns. Tröst för dig som lider och våndas över den onda utvecklingen i vårt land. Maning till omvändelse för dig som deltar, medverkar och njuter av denna onda utveckling. Bekämpa inte Sanningen Jesus Kristus.....Han är även din räddning.

180112 Utan Jesus finns ingen räddning från synd och skuld

2017-12-15

Sista samlingen innan jul och nyårshelgerna. Fokus på Jesus, Namnet och effekterna av Hans födelse. Samlingen var mycket mer innehållsrik än vad som de publicerade inspelningarna antyder. Diskussion kring olika tillstånd inom kristenheten på vår jord var levande. Det mesta av den diskussionen är bortklippt av olika skäl. Undervisningsbiten och ett bemötande kring en frågeställning läggs ut av denna långa kväll.

171215 Jesus betyder att Gud är med oss för att rädda oss

171215 Guds kärlek förvandlar Blodet renar

2017-12-08

Herrens födelse proklameras med styrka och kraft. Frälsaren, räddaren föds. 171208 Gud vill att Sonens betydelse och födelse ska vara känd

2017-12-01

Herrens ankomst till jorden förbereds grundligt. Änglar och Den Helige Ande verksamma. Maria och Elisabeth prisar och tackar Herren för stora ting.

171201 Jesus avlas av Den Helige Ande Johannes andedöps i moderlivet

2017-11-24

Jesu födelse väl förberedd av Fadern. Jesus avlas av Den Helige Ande och Johannes föds genom ett Gudagivet under.

171124 Johannes banar väg för Jesus

2017-11-17

Landet avkristnas enligt en ond plan. Vad säger Ordet? Finns tröst att hämta hos Herren? Ja......Han kommer att förkorta tiden.

171117 Herren Jesus förkortar snart tiden

2017-11-10

Många nya ideer och trender har kommit in i Guds kropp senaste decennierna. En del bra, en del dåliga. En del från Herren och annat från själafienden. Aposteln Johannes uppmanade på sin tid Herrens barn till att alltid pröva andarna. Detta för att inte Guds goda inom församlingen inte skulle fördärvas eller ryckas ifrån dem. Många vettiga ideer men har vi prövat andarna bakom dem? Lite om vikten att pröva andarna handlade denna kväll om. Varsågod:

171110 Jesus dog för dig pröva därför andarna

2017-11-03

Bön för särskilda behov blev huvudingrediensen i denna samling. Eftersom det kan vara av känslig karaktär så spelas dessa moment inte in.

Men Herren visste vad som skulle ske så därför hade han givit Ord att förmedla som behövdes för böneämnena och undervisningen.  Varsågod:

171103 Jesus nåden större än lagen

2017-10-27

Herren vill påminna oss om vikten av att lita på Honom i svåra tider.

171027 Ang felaktig tillbedjan och märket

2017-10-20

Lite om vikten av att välja rätt väg redan i detta livet.

171020 Vad är rikedom Jesus om tidsåldrarnas slut

2017-10-13

Mycket av vad vi ser av nutida ondska kan sammanfattas i detta som vi pratar om i denna diskussionspredikan.

171013 När människan blir Gud

2017-09-29

Vänner..ett fint och värdefullt ord och förhållande. Men på samma sätt som ordet kärlek missbrukas och ges fel betydelse i många sammanhang så har också ordet vänner mer och mer getts fel betydelse. Herren förklarar för oss vad sann vänskap är. Vänskap från Hans perspektiv. Tyvärr, väldigt snabbt, så växer också andra saker fram i vår kultur nu. Där tycks man också vara "vänner" dock bara om man har nytta av eller tjänar på vänskapen. Två motpoler.

170929 Vänner till Jesus eller världen

2017-09-15

Jenny påminner oss om Herrens nåd och de initiativ Han tagit för att vi ska bli frälsta. Sedan fortsätter jag med vad fruktan kontra kärlek kan göra med oss.

170915 Jenny J Guds gåva och nåd

170915 Fruktan eller Herrens kärlek

2017-09-09

Ditt företag kan få tjäna Guds syften och var ärlig när du vill följa andens ledning. Det kan finnas ett pris att betala i det. 170908 Välsignad affärsverksamhet och Andens ledning

2017-09-01

Finns kärleken kvar i ditt hjärta och isåfall till vad är den kärleken riktad?

170901 Skyddet mot villfarelsen Kärlek till Sanningen

2017-08-25

Ursäkta den plötsliga början av denna inspelning. Den börjar mitt i en pågående diskussion. Svårt att klippa. Den Helige Ande kan bedrövas. Han kan lämna dig beroende av vilken väg du väljer i ditt liv.

170825 DHA eller yoga Jesus eller pride

2017-08-18

En varnade hälsning från Herren kom denna kväll. Den gäller i första hand Övik men är också gällande för hela den evangelikaliska kyrkan i landet. Fritt att sprida.

170818 Varning till Guds barn ang Yoga och seanser

2017-06-30

Ett, för de flesta, uppmuntrande budskap kom denna kväll. Det finns i filen som börjar med profetia.

170630 Profetia Det kommer en tid

170630 Det kommer en tid

2017-06-16

Några viktiga saker för oss att tänka på eftersom vi lever i en bedräglig tid och kultur:

170616 Jesus löser dig från den ondes öppningar

2017-06-09

Denna "fikakväll" var riktigt härlig. Vi fick ett underbart vittnesbörd av Rolf. Ett vittnesbörd som rörde oss på djupet och vi fick förstå mer av Herrens ofantliga nåd och kärlek. Tack Rolf. Som avslutning läste jag ett ord som var avsett för någon särskild mottagare. Kanske en av er lyssnare på nätet. Varsågod:

170609 Rotad i Kristus

2017-06-09

Frid alla. En del frågor har kommit angående yoga, mindfullness osv. Jag lägger ut ett svar som kan anses angeläget för alla kristna.

Mindfulness bl a ökar lavinartat.

Obs: Detta är en fråga jag besvarade till en annan. Men svaret är giltigt och av stor betydelse för oss alla kristna.

Din fråga om Mindfulness är ockultism är inte alldeles lätt att besvara med ett enkelt ja eller nej.

En av betydelserna med ordet ockultism är dolda gärningar, riter eller metoder. Och Mindfulness är inte något dolt. Det utövas helt öppet numera. Just detta att det utövas så öppet är ett kraftigt varningstecken. Om du skulle försöka att övertyga någon om att detta är ockultism så kommer de ha ett motargument i detta faktum att det sker så öppet och även inom kyrkorna. Läs resten här:      Mindfullness, yoga osv

2017-05-26

170526 Jesus instiftar det Nya Förbundet

2017-05-19

Denna kväll var verkligen välbehövlig för oss i Sundsgruppen. Så mycket skratt och glädje vi fick uppleva i slutet på samlingen. (Det mesta bortklippt) Jag vill tacka alla som bidrog med ljudlig uppmuntran, uppsluppet högljudda skratt och glädje. Det behövdes då vi har rört så svåra och tunga ämnen senaste tiden. Herren vet vad Han gör. Jag vill också tacka för det mycket uppbyggliga och givande "eftersnacket". Det var dock svårt att redigera och klippa men håll till godo med detta:

170519 Olika frågeställningar med anledning av den Isebelska kulturen

170519 Slutbön kring bygdens seanser och yoga

170519 Uppsluppet kring ålder på jorden och i himlen

Tidningen Dagen har också bidragit till att upplysa landet om vad som sker kring det växande häxområdet.(Häxeri ingår i den Isebelska kulturen).

Två artiklar från den 19 maj 2017 är det jag menar. De heter "Häxans återkomst – allt fler söker sig till häxkonsten i Sverige" och " Tina lämnade livet som häxa - blev kristen. Båda artiklarna skrivna av Jonatan Sverker.

Jag rekommenderar er att läsa dessa artiklar också. De är både skrämmande och hoppingivande. Tänk på att:

Ef 1:18-23

" Jag ber att era hjärtans ögon ska få ljus så att ni förstår vilket hopp han har kallat er till, hur rikt och härligt hans arv är bland de heliga  och hur oerhört stor hans makt är i oss som tror, därför att hans väldiga kraft har varit verksam. Den kraften lät han verka i Kristus när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen,  högt över alla härskare, makter, krafter och herradömen och alla namn som kan nämnas, inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande. Allt lade han under hans fötter , och honom som är huvud över allting gav han till församlingen  som är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i alla". 


170512 Yoga är utslocknande. Jesus ger liv även vid misslyckande

170512 Ordet meditation, Yoga, Kundalini, Regnbågen, frågor svar

170505 Guds Kärlek förklarad

170505 Jesus räddar från det Isebelska riskområdet A

170505 Jesus räddar från det Isebelska riskområdet B

2017-04-28

I inspelning A uppträder en mystisk störning efter 17.30 ca. Men håll ut. Den upphör av sig själv efter ca 55 sek. Jag kunde inte få bort den och förstår heller inte vad som orsakade den.

170428 Jesus är motpolen till det ockulta i den Isebelska kulturen A

170428 Jesus är motpolen till det ockulta i den Isebelska kulturen B

2017-04-21

Tekniska problem med inspelningsapparaten. Detta medförde att inspelningen avbröts av sig själv. De sista 15-20 minuterna försvann alltså. Därför finns två filer att lyssna på. Den som heter..........Början... är ur det inspelade materialet på plats innan inspelningen avbröts. Den del som heter ........Fortsättning... är det som försvann men som jag spelat in på nytt. Detta gjorde jag i mitt hem så akustiken är helt annorlunda. Jag pratade dessutom lite mer kring temat hemma än vad jag gjorde vid inspelningen i Bönhuset.

170421 Jesus kontra den Isebelska kulturen Början

170421 Jesus kontra den Isebelska kulturen Fortsättning

2017-04-07

Terrordåd i Stockholm och Undervisning kring Jesus i påsken.

Denna samling innehöll en del överraskande och spontana  moment. Bl a så fick vi höra en mycket vacker sång på finska hämtad ur Jes 53. Några av oss som var där förstod kanske inte språket men vi upplevde Den Helige Ande i denna sång. Varsågod lyssna till denna fina sång av Johanni.

Ur Jes 53 av Johanni

170407 Inledning Bön kring Stockholmshändelsen

170407 Jesus i Påsken A

170407 Jesus i Påsken B

2017-03-31

Nattvarden och lite om vår syn på vad Herrens avsikter med Nattvarden är:

170331 Herrens Måltid Varför då

170324 Guds Rike Riket annorlunda

2017-03-17

Denna kväll blev lite annorlunda. Detta för att några som är nya på Vägen fick mycket utrymme med frågor och diskussioner. Det märks i hur jag fick klippa inspelningen. Jag ber om ursäkt för klippkvaliten. Dock så finns de bibelord med som Herren gav. Dessa som är nya på Vägen är inget besvär utan en ljuvlig tillgång så jag är säker på er förståelse. Herren välsigne er alla.

170317 Gud är ljus inget mörker finns i Honom

 170310 Herrens ankomst flyttad ?? Herre hjälp våra ungdomar